Klaar en duidelijke rapporten

Naast een snelle invoer wenst de zeugenhouder een even snelle, complete en eenvoudige rapportage. Een rapport opvragen start met een beknopt selectiescherm, waarna de resultaten eerst op het scherm verschijnen en indien nodig kunnen afgeprint worden.

Zeugen in groepen

Meer en meer bedrijven schakelen over op een meerwekensysteem. Als instelling moet enkel het juiste meerwekensysteem gekozen worden met de startdatum ervan. Alle courante meerwekensystemen zijn in het programma opgenomen. Zonder extra werk voor de gebruiker worden alle zeugen netjes in groepen opgevolgd. De rapporten zullen automatisch alle zeugen die geïnsemineerd zijn in eenzelfde groep samenbrengen in de resultaatverwerking.

varkens_5

Individuele controle via klasseringstabel en zeugenkaarten

De klasseringstabel en zeugenkaart zijn dan misschien de oudste instrumenten in de “Zeugenboekhouding”, toch blijven ze een vaste waarde behouden.

Ook in Ceres is er bijzonder veel zorg besteed aan deze rapporten.

Er kan zowel een zeugenkaart (kleiner lettertype) als een stalkaart (groter lettertype) geprint worden. Bovendien kunnen rubrieken in-of uitgeschakeld worden zodat de kaart op maat van de zeugenhouder kan afgedrukt worden.