CowVision Dieranalyse

Met CowVision Dieranalyse kunt u op een snelle en makkelijke manier gegevens van groepen dieren of individuele dieren opvragen over melkproductie, vruchtbaarheid en diergezondheid. Zo ziet u in één oogopslag of u moet bijsturen en bij welke dieren dat nodig is.

Rapporten naar wens aanpassen

Met Dieranalyse gaat u een stap verder met uw analyses. Naast standaardrapporten kunt u zelf rapporten maken. Op een basisrapport kan je bijkomende kolommen toevoegen, andere sorteervolgordes maken en specifieke selecties laten doorvoeren.

cow_cockpit

Dankzij Dieranalyse krijgt u inzicht in prestaties van de koeien

De dieranalyse is gebouwd rond dynamische kengetallen…
Dit wil zeggen dat de periode waarover de kengetallen zijn berekend ook dagelijks één dag mee verschuiven. Je krijgt telkens kengetallen van 4 periodes die elk 3 maand lang zijn. Per kwartaal krijg je zo een beter inzicht in uw veestapel. Ben ik het nu beter aan het doen dan in vorig kwartaal, of ten opzichte van vorig jaar? Weet u precies welke koeien boven of onder het gemiddelde presteren? En wat zijn de oorzaken daarvan? Met CowVision Dieranalsye heeft u dit direct in zicht en kunt u, indien nodig, meteen bijsturen.

Analyse en Grafieken met doorklikmogelijkheden

CowVision Dieranalyse heeft een aantal lijsten en grafieken waarmee u in één oogopslag de stand van zaken ziet. Op deze lijsten of grafieken kunt u doorklikken naar het detail van de lijst.
Als je op een segment van een taartgrafiek klikt krijg je alle dieren die specifiek voor dat kengetal nodig zijn op een lijst te zien, en desgewenst kan je doorklikken naar een individuele koekaart.

Nieuwe Bedrijfskengetallen

De Bedrijfskengetallen van nu geven u inzicht over de afgelopen periode. De schaalvergroting en het quotumloze tijdperk waarbij de melkproductie steeds belangrijker wordt, vraagt om andere kengetallen. In CowVision Dieranalyse worden deze voor u berekend zoals bijvoorbeeld het kengetal “Pregnancy rate” (sturen in lactatiestadium). Tal van kengetallen geven ook bijsturing van het management, dat kan bvb aan de hand van de “Heat detection rate”.

Overal bereikbaar

CowVision Dieranalyse is een onlinetoepassing, dus bereikbaar via internet. U kunt gegevens opvragen waar en wanneer u wilt.

De voordelen op een rij

  • Gemak, u bewaakt met deze totaaloplossing het proces van melken en vruchtbaarheid.
  • Via de Cockpit stel je alarmwaarden op voor de diverse kengetallen.
  • Direct bijsturen is mogelijk
  • Veearts of adviseur kan direct inspelen.
  • Tijdsbesparing